Kyselka: Do obce míří výstava Má vlast cestami proměn

Po slavnostním zahájení v Praze na Vyšehradě se národní putovní výstava Má vlast cestami proměn rozdělila do několika kolekcí a vydala se na svou celoroční pouť po republice. Obyvatele Karlovarského kraje si jí nyní budou moci prohlédnout v Kyselce. K vidění zde bude již tuto sobotu 25. května, a to v rámci tradičních Kyselských slavností. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma.

dezinfekce

Výstava „Má vlast cestami proměn,“ jejímž hlavním partnerem je Karlovarský kraj, seznamuje s úspěšnými proměnami zanedbaných míst napřič regiony. Výstavní panely budou instalovány ve volném prostoru před budovami bývalých lázní Kyselka, a to v kolekcích č. 1 a 4. Představeny zde budou projekty nejenom z Karlovarského kraje, ale také z Plzeňského, Ústeckého, Libereckého, Středočeského a Pardubického kraje a rovněž z Prahy.

„Řekla bych, že je symbolické, že prvním místem, kde si obyvatelé Karlovarského kraje budou moci výstavu prohlédnout, je právě Kyselka. Díky přičinění místních vstávají zdejší lázně jako fénix z popela a jsou zářnou ukázkou toho, že i dlouhodobě neudržované objekty mohou znovu ožít. Věřím, že si lidé udělají čas a že si přijdou prohlédnout i další povedené projekty z našeho regionu, které letos usilují o získání ceny o nejlepší proměnu,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje Daniela Seifertová.

Zájemci, kteří se budou chtít o víkendu vydat do Kyselky, mohou využít speciálně vypravené vlaky Českých drah. Připraveny jsou i komentované prohlídky národní putovní výstavy a areálu bývalých lázní v režii ředitele obecně prospěšné společnosti Lázně Kyselka Miroslava Perouta. První se uskuteční v 11 hodin a druhá bude následovat v 15 hodin. Výstava zde potrvá až do 30. června.

O akci Kyselské slavnosti jsme vás již informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje
Foto:  Má vlast cestami proměn



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
24.05.2019 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy