Kynšperk: První Jarní ples se konal v opravených prostorách (TV Západ)

V sobotu 19. března se v Kynšperku nad Ohří uskutečnil první Jarní ples. V opravených prostorách foyer zdejšího Kulturního střediska se lidé sešli na první větší společenské akci po covidové pandemii.

dezinfekce

"Skutečně dva roky jsme nemohli dělat nic, měli jsme zrušené Letní slavnosti, měli jsme zrušené už dva plesy, reprezentační, které jsme měli plánované v kynšperském pivovaru a de facto letos, stále ještě v únoru, kdy měl být ples, tak bylo pouze 100 lidí, co se mohli zúčastnit. Když odečtete kapelu a obsluhu, tak to bylo 60 lidí, to nemělo cenu organizovat. Takže jsme se domluvili s Městským kulturním střediskem a udělali jsme tento letošní jarní ples s tím, že tento ples nahradí původní ples, který se tady odehrával už po několik let, to byl Ples 3. tisíciletí. A na základě toho jsme si řekli, že ten Jarní uděláme poprvé a zachováme tradici a ty Jarní budeme dělat každoročně," uvedl starosta Kynšperka Tomáš Svoboda. 

Do oprav a modernizace kulturního střediska šly v posledních letech nemalé finanční prostředky. Opravilo se   kino včetně jeho zázemí a došlo k výměně promítací techniky za celkem 4 miliony korun. Město získalo půl milionu z Fondu kinematografie. Dlouholetým problémem střediska jsou tepelné ztráty kvůli původním velkým oknům. 

"Vedle máme restauraci Skleník a jelikož tato restaurace si zasloužila nějakou rekonstrukci, tak jsme udělali výměnu předních oken a vybudovali jsme nové WC. A protože to souvisí s touto budovou MKSka, tak jsme si říkali, že by bylo potřeba asi pokračovat v tomto trendu a udělali jsme výměnu oken i v této části. S tím samozřejmě přišlo i kompletní vymalování, nové závěsy a zkulturnění prostředí, abychom ty akce mohli dělat i tady," popsal starosta. 

Nové vstupní dveře, výměna rámů a osklení vyšla na celkem 1,5 milionu korun. 

"Když si to spočítáte, tak na úniku tepla a na energiích, které jsme na to spotřebovali, tak do pěti let máme investici zpátky," dodal Svoboda. 

Na příchozí čekala bohatá tombola a zkušená místní kapela Šarkani s výtečnými sólisty Markem Bubenčíkem a Miluškou Pospíšilovou. Město chce v další etapě opravit zbytek zázemí včetně toalet tak, aby se většina vnitřních společenských akcí mohla odehrávat v těchto prostorách a město nebylo závislé na využití sálu místního pivovaru.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy