Kynšperk: Pálení čarodějnic letos s rekordní návštěvou (TV Západ)

Pěkné, i když větrné, počasí v Kynšperku přilákalo v neděli 30. dubna do parku nad hasičskou zbrojnicí rekordní návštěvu zdejšího pálení čarodějnic. Akce má zde dlouhou tradici a i letošní ročník pomáhalo připravit více organizací.

dezinfekce

„Na téhle akci se každoročně podílí město Kynšperk nad Ohří, pak hasiči, městské kulturní středisko, které spadá pod město, a my, jako Základní škola, dům dětí a mládeže,“ popsala Jana Tomsová z Domu dětí a mládeže.

Od 16 hodin probíhaly soutěže pro děti o sladkosti a poté se představily malé tanečnice a mažoretky.

„Jako první vystoupily mažoretky ze zájmové činnosti při Základní škole v Kynšperku nad Ohří. Paní Danešová má větší skupinu i menší. Druhá skupina byla mažoretky pod vedením Ivetky Trefilové. Třetí skupina v těch roztomilých sukénkách, byly děvčata z aerobiku pod vedením Jany Tomsové. To jsem já,“ dodala se smíchem Tomsová.

I po skončení taneční produkce si děti i dospělí krátili čekání na zapálení vatry tancem. 

„Přímo stavění té hranice trvá zhruba dva až tři víkendy. Podle toho, jak se členové samozřejmě mohou uvolnit z práce, atd. To jsou samotné tři víkendy. Dovoz dřeva z lesa, rozřezání, připravení a naplnění,“ spočítal Marek Matoušek, velitel dobrovolných hasičů z Kynšperka.

Vítr si pohrál nejen s ohněm, ale i přítomnými lidmi. Chvílemi nebylo přes mohutný dým vidět na krok a nejvíce si to užívaly děti. Nakonec se oheň rozhořel a spálil i čarodějnici na vrchu vatry. 

Pětadvacet metrů vysoká májka se ve větru chvěla, ale vydržela.

„Není to suchý strom, je čerstvý. Takže tam to prasknutí snad nehrozí,“ dodal Matoušek. 

A májka přečkala i následující noc bez úhony.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy