Kynšperk nad Ohří: Vozidlo bylo přetížené o více než dvě tuny

V pondělí dne 18. června 2018 bylo na linku 158 přijato oznámení od řidičky, jenž jela po dálnici D6, že před ní jede nákladní vozidlo značky Iveco, které se jí zdá velmi přetížené. Na místo byla vyslána krajská dopravní hlídka.

dezinfekce

Policisté řidiče předepsaným způsobem zastavili, a to na sjezdu z dálnice D6 u Kynšperku nad Ohří ve směru na Cheb. Osmatřicetiletý řidič policistům předložil doklady potřebné k provozu a řízení vozidla, a poté byl vyzván k přejezdu na místo kontrolního vážení vozidla, což učinil.

Jednotka CSPSD MEJ Karlovy Vary (Centrum služeb pro silniční dopravu Ministerstva dopravy) provedla za účasti policistů technickou silniční kontrolu, při které byla zjištěna závada na vozidle, a to poškozený spodní závěs pravého křídla dveří nákladového prostoru. Vzhledem k tomu, že se jedná o závadu, jenž bezprostředně neohrožuje bezpečnost silničního provozu, byla technická způsobilost na vozidle omezena na dobu 30-ti dnů. Kontrolním vážením bylo zjištěno, že vozidlo bylo celkově přetíženo o cca 60%, neboli více jak o 2000 kg. Uvedené jednání osmatřicetiletého řidiče ze Sokolovska vyřešili policisté v příkazním řízení (dříve bloková pokuta) a provozovatele oznámili příslušnému úřadu ke správnímu řízení.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy