Kynšperk nad Ohří: Vězni si nechali do věznice zaslat drogy

Během měsíce října kriminalisté z 2. oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání čtyř mužů ve věku 22, 23, 26 a 36 let, které obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Obvinění se týkalo dvou případů, kdy si odsouzení muži z věznice Kynšperk nad Ohří měli domluvit se svým známým nebo příbuzným, aby jim zaslali poštovní obálkou do věznice drogy.

V prvním případě měl 23letý odsouzený chtít po svém známém, aby mu zaslal marihuanu. Šestadvacetiletý muž tak učinil, ale ke smůle odsouzeného byla zásilka zadržena ještě na poště. Zajištěná sušina o celkové hmotnosti přes 10 gramů byla zaslána na expertízu a dle odborného vyjádření byla v sušině zjištěna přítomnost kanabinoidů.

Ve druhém případě chtěl 22letý odsouzený, aby mu jeho 36letý příbuzný zaslal do věznice pervitin. Ten tak taktéž učinil. Zaslaná droga byla pečlivě ukryta v notesu, který byl odsouzenému zasílán. Tuto však také neobdržel, neboť jí při důkladné kontrole odhalili příslušníci Vězeňské služby. Zajištěná krystalická látka o hmotnosti téměř půl gramu byla zaslána na expertízu a odborným vyjádřením bylo zjištěno, že se jedná o pervitin.

Všem obviněným hrozí za jejich jednání v případě prokázání viny trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.11.2018 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy