Kynšperk nad Ohří: Řídil pod vlivem drog

Lustrací v evidenci řidičů policisté zjistili, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Následnou kontrolou vozidla bylo navíc zjištěno, že nemá platnou technickou kontrolu.

dezinfekce

Sokolovští dopravní policisté sdělili 32letému muži podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Tohoto trestného činu se měl dopustit tím, že na konci června řídil osobní vozidlo značky Škoda v Kynšperku nad Ohří ve směru od centra obce k Libavskému údolí, přičemž byl zastaven hlídkou dopravní policie. Řidič při kontrole nepředložil doklady předepsané k řízení motorového vozidla. Následnou lustrací v evidenci řidičů policisté zjistili, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Dále při kontrole vzniklo podezření, že řidič před jízdou užil návykové látky. Policisté ho tedy vyzvali, aby se podrobil orientačnímu testu na zjištění návykových látek. Tento test byl pozitivní. Na výzvu policistů se řidič odmítl podrobit lékařskému vyšetření. Kontrolou vozidla bylo dále zjištěno, že nemá platnou technickou kontrolu. Přestupky jsou nadále šetřeny.

Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání může být podezřelý v případě prokázání viny potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy