Kynšperk: Na Tříkrálovém koncertě v kostele zahráli Šarkani (TV Západ)

Tradiční Tříkrálový koncert v Kynšperku nad Ohří se odehrál v v sobotu 6. ledna ve zdejším kostele. Příchozí u vchodu do kostela přispívali na Tříkrálovou sbírku.

dezinfekce

„Dobrý podvečer dámy a pánové. Dovolte mi, abych vás přivítal zde v našem nádherném kostele. Měli jsme tady již koncert vánoční, nyní máme koncert Tříkrálový. Jsem rád, že se vás opět sešlo tolik. Je vidět, že tyto koncerty začínají mít v Kynšperku věhlas, což je dobře. Jsme rádi, že lidé v Kynšperku mají zájem o tyto kulturní pořady. Budeme v nich samozřejmě pokračovat,“ uvedl v úvodu akce starosta Kynšperka Tomáš Svoboda.

O hudební část večera se postarala skupina Šarkani.

„Abych představila naši kapelu Šarkani. Vznikli jsme zhruba před pěti lety, 9. května to bude přesně pět let. Vznikli jsme úplnou náhodou. Osud tomu tak chtěl. Co jsme si připravili? Vzhledem k tomu, že náš zpěvák Marek Bubenčík, když zavřete oči, uslyšíte určitě pana Karla Gotta, takže jeho písničky. Já jsem si vybrala písničky, které mám moc ráda, třeba od Věry Špinarové. Pak jsme chtěli něco, co už nebude úplně vánoční, protože dnešním dnem vlastně Vánoce končí, takže jsme to chtěli tak nějak trošku od podlahy,“ popsala zpěvačka Miluška Pospíšilová. 

Během koncertu se stalo i malé překvapení. Na pódiu se totiž zazpíval i senior z publika.

„Pan Klíma k nám přišel do sociálních služeb a protože my si tam hrajeme a zpíváme a pan Klíma se prostě postavil a říká - paní Miluško, můžu si zazpívat? A já říkám, dobře, a kterou chcete pane Klíma a on říká Alenku v říši divů. Zjistili jsme, že to jde, ale proč to neoživit, aby to bylo trošku jiný. Myslím si, že si to ti lidé určitě zaslouží,“ vysvětlila Pospíšilová. 

Kapela i pan Klíma si vysloužili velký potlesk a přídavek. Šarkani pak věnovali honorář za koncert ve výši 5 tisíc korun příspěvkové organizaci Sociální služby Kynšperk. Necelou hodinu trvající vystoupení sledovaly další stovky lidí prostřednictvím dvou kratších živých vysílání na našem facebookovém profilu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy