Kraslice: Do poloviny roku získá nový povrch téměř kilometrový úsek chodníku v Havlíčkově

Od pondělí 11. března se mají v Kraslicích rozběhnout opravy levostranného chodníku v ulici Havlíčkova za tři miliony korun. Spuštění prací předcházela pečlivá koordinace ze strany investora, tedy města a dodavatelské firmy KV Realinvest, ale i městských Technických služeb.

dezinfekce

Záměrem bylo co nejméně omezit chodce v tomto frekventovaném místě.

„Úsek od parčíku u bývalého kina až po křižovatku s ulicí Horní předměstí bude rozdělen na etapy, kdy jednotlivé úseky budou mít zhruba 100 až 150 metrů. Na každém z těchto osmi částí budou práce probíhat dva až tři týdny, přičemž se vždy bude pracovat jen v jednom úseku. Rádi bychom občany požádali o shovívavost za nepohodlí během stavebních prací, bude potřeba i nějaká součinnost, například při opravách podezdívek plotů a podobně,“ uvedl starosta Kraslic Jan Šimek. 

Od druhé etapy bude provoz na komunikaci sveden do jednoho pruhu s nasazením semaforů, a to po celou dobu stavby v probíhajících úsecích. Chodci v době probíhající rekonstrukce využijí ulici Lipová cesta. Vstup do budovy polikliniky a parkování sanitek ale bude zajištěno. 

Kromě výměny povrchu a nového veřejného osvětlení, v koordinaci s Technickými službami města Kraslic a CETINem, dojde k položení optického kabelu včetně přípojek do domů. To významně zlepší konektivitu v této oblasti. Práce by měly skončit do konce června letošního roku.

„Opravy chodníku a obrubníků jsou také jednou z podmínek Krajské správy a údržby silnic pro provedení toužebně očekávané celkové rekonstrukce Havlíčkovy,“ připomněl starosta Šimek.

Práce v Havlíčkově ulici jsou v této kapitole rozpočtu největší letošní akcí, nicméně mezi významnější lze započítat také opravy chodníků v dolní části Wolkerovy ulice, v části Pohraniční stráže a dodělávky loni započatých oprav v ulici Máchova.

Foto: zleva zástupce realizační firmy KV Realinvest, ředitel TSMK Martin Smolík, stavební dozor Daniel Hájek

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy