Karlovy Vary: Vilu v Doubí město přestaví na startovací byty (TV Západ)

V rámci výzvy Ministerstva pro místní rozvoj pro rozvoj sociální infrastruktury území chce město Karlovy Vary opravit na startovací byty vilu v ulici Komenského v městské části Doubí. Na projekt za 13,7 milionu korun chce získat téměř 11 milionovou dotaci.

dezinfekce

„Díky restartu, který vyhlásil stát, můžeme žádat peníze na obnovu této nemovitosti a udělat tam první startovací byty jak pro lidi z okolí, tak pro ty, kteří by k nám přišli pracovat, jako doktoři, učitelé do vysoké školy,“ popsal náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Samostatně stojící objekt je podsklepený se třemi podlažími. Je v něm šest bytů. Úpravy počítají s náklady okolo 24 tisíc korun na metr čtvereční. Vznikne sedm bytů.

„Dotace je předběžně schválena. My teď potřebujeme vyřešit studii proveditelnosti. Na základě studie se udělá projektová dokumentace a mělo by se to začít realizovat ještě letos,“ dodal Bruštík.

Podle důvodové zprávy dále dojde ke zvětšení plochy jedné bytové jednotky a dispozičním úpravám pro technologické zázemí a skladovací prostory objektu. V dalších patrech se očekávají jen drobné stavební úpravy s ohledem na vyžilost rozvodů. V nejvyšším patře se rozdělí byt na dvě samostatné jednotky. Bude potřeba vyměnit stropní konstrukci a celkově posílit krovy. U objektu také bude parkovací plocha a plot k přiléhajícímu pozemku se posune. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy