Karlovy Vary: Úterní festivalové tipy

Scenáristka a herečka Rachel Shenton a režisér Chris Overton představí svůj Oscarem ověnčený krátký film Tiché dítě, od 15.30 v Malém sále. Komedii z Cannes Svět je tvůj uvede od 22.30 ve Velkém sále režisér Romain Gavras.

dezinfekce

Tragiku a komično promíchává soutěžní snímek Paweła Maślona Panický záchvat. Režisér spolu s dalšími tvůrci jej přijde v 17.00 uvést do Velkého sálu. Jako druhý český zástupce v soutěži se ukáže Domestik, klaustrofobní drama o rozpadu těla i ducha v jednom manželství. Na světovou premiéru ve 20.00 ve Velkém sále dorazí spolu s dalšími i režisér Adam Sedlák.

Úterní KVIFF Talk bude věnovaný vzniku skateboardingu v komunistickém Československu. Debatu s tehdejšími kultovními postavami skateboardové scény bude moderovat režisér, spisovatel, novinář a DJ Šimon Šafránek, jehož film King Skate festival v pondělí uvedl ve světové premiéře.

Tvůrci českého soutěžního filmu Domestik se zúčastní také besedy od 15.00 v Českém domě na Divadelním náměstí. Tamtéž budou už od 12.45 probíhat debaty k dalším českým filmům - King Skate a Kdo tady blbne. Po Domestiku ještě přijdou autoři filmu Zkáza Dejvického divadla.

V klubu Kaiser 53 dnes vystoupí kapela J.A.R., hudební program se bude nést pod heslem Naprostá, ale zároveň geniální „klasika“ na pódiu i za gramofony.

Přehled doprovodných akcí najdete zde.


Zdroj: kviff

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.07.2018 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy