Karlovy Vary: Svého zaměstnavatele okradl o téměř 200 tisíc

Tři dny před koncem roku 2018 došlo v Karlových Varech ke krádeži celodenní tržby z auta, a to necelých 200 tisíc korun. Třiačtyřicetiletý řidič autodopravní společnosti se svým pětadvacetiletým závozníkem přijeli k místní restauraci, kam zaváželi sudy s pivem.

dezinfekce

Po složení závozu chtěl řidič uložit utržené peníze do tašky, kde měl již značnou finanční hotovost, ale tu již nenašel. Celou věc bezodkladně nahlásil na policejní linku. Policisté šetřením zjistili, že ten, kdo tašku s tržbou necelých 200 tisíc korun odcizil, byl sám závozník řidiče. Ten měl v nestřeženém okamžiku, když řidič vozil sudy piva do restaurace, toho využít a tašku z vozidla odcizit. Tu pak uschoval nedaleko. V tašce mimo tržby byla i peněženka řidiče, ve které měl menší finanční hotovost, osobní doklady a kreditní kartu. Pro tašku se pak měl vrátit a peníze utratit pro vlastní potřebu. Pětadvacetiletý muž se takového jednání dopustil i přesto, že u firmy podepsal hmotnou zodpovědnost a v minulosti byl již opakovaně za krádeže potrestán soudem.

Karlovarští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého závozníka, kterého obvinili ze spáchání přečinů zpronevěra, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

V případě prokázání viny mu tak hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy