Karlovy Vary: Spolujezdec měl u sebe marihuanu

V polovině dubna tohoto roku ve večerních hodinách policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město zastavili v ulici Západní v Karlových Varech osobní automobil tovární značky Volkswagen, který řídil místní padesátiletý muž. Následnou lustrací policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

dezinfekce

Ve vozidle se dále na místě spolujezdce nacházel dvaačtyřicetiletý muž. Ten měl při kontrole policistům dobrovolně vydat igelitové sáčky obsahující suchý rostlinný materiál. Policisté poté dvojici mužů zajistili a eskortovali na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů.

Zajištěný materiál byl následně zaslán ke znaleckému zkoumání. Dle odborného vyjádření v něm byla zjištěna přítomnost D-9-tetrahydrokanabinolu, látky charakteristické pro konopí. Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a dvaačtyřicetiletého muže obvinili ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Starší muž si od policistů převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny hrozí mladšímu obviněnému trest odnětí svobody až na jeden rok.  Staršímu obviněnému hrozí v případě prokázání viny až dvouletý pobyt ve vězení.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy