Karlovy Vary: Seminář pro ženy měl téma vliv a sebevědomí (TV Západ)

Seminář s názvem Vlivná a sebevědomá žena proběhl v prostorách úřadu Karlovarského kraje ve středu 13. prosince. Vedla ho česká podnikatelka Rostya Gordon-Smith, která uznávanou manažerkou, personalistkou, ale také matkou čtyř synů.

dezinfekce

„Hlavní myšlenka je, jak ženy mohou mít vliv ve společnosti. Tzn., aby byly sebevědomé, aby měly tzv. osobní značku, aby spolu spolupracovaly a byly všímavé. To jsou hlavní body, o kterých budu mluvit. Protože jsme zjistili, že když se ženy spojí, tak je to velká síla. Já jsem se po 30 letech vrátila z ciziny, a říkám, že české ženy jsou absolutně úžasné. Jsou inteligentní, vzdělané a krásné. Ještě umí uvařit, přišít knoflík a zatlouci hřebík. Takováto kombinace se hned tak ve světě nenajde,“ popsala téma Rostya Gordon-Smith.

Myšlenku uspořádat setkání žen z celého regionu provázela také chuť kraje poděkovat za celoroční spolupráci.

„Já jsem se se jménem Rostya Gordon-Smith seznámila zhruba před dvěma léty, když jsem si koupila její knihu, které byla spoluautorkou. Velmi se mi líbila. Toužila jsem se s ní osobně setkat. Takže jsem paní Rostyu pozvala. Ona pozvání přijala - i přes svůj nabitý program, si našla čas. Pozvala jsem jí do prostor karlovarského úřadu v Karlových Varech. Dále jsem pozvala dámy z celého kraje, z nejrůznějších profesích. Jsou zde starostky, místostarostky, zastupitelky, ředitelky různých organizací, vrchní sestry, manažerky či vysoce postavené státní úřednice. To spektrum je velice široké,“ přiblížila setkání jeho iniciátorka a náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

Během více než hodinu trvající poutavé přednášky se často skloňovalo slovo komunikace. Ta je klíčová a ženy podle přednášející narážejí na řadu překážek.

„Jestliže je jedna žena asertivní, tak v této zemi zvláště, je nazvaná agresivní nebo feministka. Což v této zemi je nadávka. Takže tam je ta disonance, ten rozdíl, jak mi interpretujeme různá slova. V tom je ten hlavní problém. Ale ta asertivní komunikace je velice důležitá pro ženy. Sebevědomí je rovněž důležité pro ženy, aby si uvědomily, já někdo jsem. Vždyť jsem se na tu pozici nedostala proto, že mám nějakou protekci nebo proto, že jsem hezká. Možná některé ženy ano, ale to dlouho nevydrží. Prostě jsem na té pozici, protože jsem vzdělaná, něco umím, mám zkušenosti, vím co chci, mám strategii, mám myšlenky, umím to, atd. Takže zde není důvod být neasertivní, nějaká puťka, omlouvat se, atd.,“ dodala Gordon-Smith.

Během semináře byl i čas na setkání účastnic nad kávou a občerstvením v prostorách úřadu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy