Karlovy Vary: Revolverem postřelil mladého muže

KARLOVARSKO – Násilné trestné činnosti se již v minulosti dopustil. 

dezinfekce

V neděli dne 9. července 2017 přišel v nočních hodinách do zdravotnického zařízení v Karlových Varech 33letý muž, který zde pracuje. Vešel do místnosti pro zaměstnance, kde se v té době mimo jiné nacházel i 25letý zaměstnanec, se kterým měl zřejmě nevyřízené účty. Toho měl nejprve slovně napadnout a poté vyndal flobertový revolver a po poškozeném vystřelil směrem na dolní končetiny. Poté odešel z místa pryč. Poškozenému muži způsobil lehčí zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Následně o pár hodin později zaslal postřelenému muži několik výhružných sms zpráv, ve kterých mimo jiné vyhrožoval fyzickou likvidací jemu i zdravotnickému personálu.

Kriminalisté začali po útočníkovi ihned pátrat a vyhlásili po něm celostátní pátrání. Dopadli ho ve středu dne 12. července ve Středočeském kraji.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 33letého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví a vydírání.

V páchání trestné činnosti není žádným nováčkem, již v minulosti se dopustil násilné trestné činnosti jako např. loupeže či vydírání.

Vyšetřovatel podal státnímu zástupci na obviněného muže podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu tak hrozí až 4letý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy