Karlovy Vary: Projekty na opravy Císařských lázní stály už 65 milionů (TV Západ)

Císařské lázně v Karlových Varech jsou od 2008 v majetku Karlovarského kraje. Po dlouhých jednáních se dohodl s městem Karlovy Vary a státem na opravách za 550 milionů. Projektová dokumentace dosud stála 65 milionů korun a kraj trvá na zapracování zhruba 30 podmínek památkářů, aby rekonstrukci povolili.

dezinfekce

„Karlovarský kraj hlavně vystoupil ze zájmového sdružení právnických osob, kde byl členem Karlovarský kraj a město Karlovy Vary. Oživil příspěvkovou organizací Císařské lázně, která je pod neustálým dohledem, a pokud činí nějaké kroky, tak je musí předkládat radě nebo zastupitelstvu. Po převzetí všech závazků tohoto zájmového sdružení jsme se dozvěděli, že za projekty již bylo utraceno zhruba 65 milionů korun. V současné chvíli požadujeme po společnosti INTAR, aby zapracovala veškeré podmínky památkářů do současné projektové dokumentace,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje.

Kraj chce Císařské Lázně začít opravovat v létě. Teď čeká na analýzu, zda může pokračovat již ve vyhlášeném výběrovém řízení nebo vyhlásit nové. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy