Karlovy Vary: Prohlídka Císařských Lázní a Sparkasse byla velkým víkendovým tahákem

Tradiční podzimní Dny evropského dědictví letos v Karlových Varech lákaly na prohlídku Císařských Lázní a budovy Sparkasse (bývalá Spořitelna) vedle Vřídelní kolonády. O prohlídku obou zrekonstruovaných staveb byl rekordní zájem, přičemž do Císařských Lázní zamířilo 1085 návštěvníků.

dezinfekce

 Podle náměstka karlovarské primátorky Martina Duška (ANO) takhle početná skupina lidí zatím nikdy v historii této akce do žádné historické budovy nedorazila.

„Vzhledem k nákladné a dlouhé rekonstrukci Císařských Lázní jsme čekali zvýšený zájem, ale konečné číslo nás příjemně překvapilo. Je třeba zmínit, že pět set zájemců o prohlídku opravené Sparkasse je rovněž slušný výsledek a jsme rádi, že obyvatele našeho města i jeho návštěvníky opravené památky zajímají,“ uvedl náměstek primátorky.

Poděkování za velmi zajímavé komentované prohlídky objektů si podle náměstka zaslouží především historik Lubomír Zeman z Národního památkového ústavu v Lokti za Císařské Lázně a Jiří Klsák, bývalý náměstek primátora a pracovník karlovarského muzea za Sparkasse.

„Je třeba rovněž zmínit, že v minulosti tyto akce pro město pořádala externí agentura a náklady šplhaly do statisíců. My jsme za přispění vedoucího odboru kultury, školství a tělovýchovy Františka Škaryda a jeho pracovníků celou akci pořídili za zhruba pětatřicet tisíc korun.  Všem samozřejmě patří velké poděkování za skvělou spolupráci,“ dodal Martin Dušek s tím, že se vedení karlovarského magistrátu bude i v příštím roce snažit připravit prohlídku dalších zajímavých a historicky cenných budov. 

Jan Kopál

Tiskový mluvčí | Magistrát města Karlovy Vary 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy