Karlovy Vary: Policisté načerpali nové informace z oboru kybernetické kriminality

Policisté nejen z Karlovarského kraje se dne 25. října zúčastnili konference Internetem bezpečně 2018, která se konala v Karlových Varech v hotelu Thermal.

dezinfekce

Konference měla za úkol informovat odbornou i laickou veřejnost o hrozbách, které v oblasti kybernetické kriminality aktuálně hrozí. Celou konferencí prováděli špičkový odborníci na online bezpečnosti v České republice jako je např. JUDr. Jan Kolouch,  Pavel Bašek a další.

Policisté se zúčastnili zejména dopolední části programu, která byla určena k vzdělávání preventistů Policie ČR, městské policie, představitelů obcí, pedagogických a nepedagogických pracovníků a dalších zájemců o bezpečnost v kyberprostoru.

Zúčastnění policisté měli vyhrazený jeden ze sálů pouze pro sebe, neboť se zde pojednávalo mimo aktuálních kybernetických útoků například i kybernetické útoky z hlediska trestního práva a mnoho dalších zajímavých témat souvisejících s kyberkriminalitou.

JUDr. Jan Kolouch například ve své přednášce uvedl, že v dnešní době je 70 % osob ve věku 18 let permanentně online. I díky tomu vznikají určité hrozby na úseku kybernetické kriminality. Nebezpečí nám nyní nehrozí jen z počítačů, mobilních telefonů, ale i z chytrých hodinek, fitness náramků či chytrých žárovek. Tedy z věcí, které bychom za nebezpečné jistě nepovažovali. To a mnoho dalšího si policisté z konference odnesli a načerpali tak nové informace pro výkon své služby.

V poslední části programu určenému policistům jim byla předána publikace Kybernetická kriminalita příručka pro policisty, jejímiž autory byli Roman Kohout a Jiří Štochl z Krajského ředitelství Policie Karlovarského kraje. Samotnou publikaci jim přišel předat Náměstek ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Jiří Matouš.

Odpolední část programu byla určena pro širokou veřejnost, jíž se zúčastnilo přibližně 90 účastníků. I zde se účastníci dozvěděli spoustu zajímavých informací například z přednášky Petra Porubského z Linky Bezpečí.

O konání konference jsme vás informovali zde.

nprap. Mgr. Věra Hnátková

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy