Karlovy Vary: Policie se připravuje na 52. Mezinárodní filmový festival

Policisté se připravují na blížící se 52. ročník Mezinárodního filmového festivalu. S ohledem k událostem, které se v současné době dějí, a přestože se Česká republika nachází v nejnižším I. stupni ohrožení terorismem, který vyžaduje pouze potřebu zvýšené bdělosti, bude letos posílen výkon služby, a to jak uniformovaných policistů, tak také policistů v civilu. Návštěvníci také budou v centru města potkávat policisty s dlouhými zbraněmi.

dezinfekce

„Delší dobu jsme ve spojení s organizátory festivalu. Společně připravujeme organizační a bezpečnostní opatření tak, aby tento filmový svátek mohli návštěvníci v klidu a bezpečně v Karlových Varech prožít,“ uvedl plk. Mgr. Michal Šavrňa, vedoucí Územního odboru Karlovy Vary.

Letos bude také poprvé na filmovém festivalu použit systém, který zaznamenává výskyt dronu. Tento systém se v České republice ještě nikdy nepoužil.

Již 9 let mohou návštěvníci festivalu využívat také Mobilní komunikační a informační centrum, které je k dispozici od soboty do soboty (1. 7. 2017 - 8. 7. 2017) od 10 do 19 hodin. Vždy jsou připraveni pomoci 2 policisté a 1 městský strážník. Minimálně jeden z policistů je vždy jazykově vybaven a s cizinci se domluví německy, anglicky či rusky. Toto mobilní centrum začíná ráno na ulici T. G. Masaryka u Spořitelny, po obědě se přesouvá před hotel Thermal a odpoledne jej můžete zastihnout na Divadelním náměstí poblíž Vřídla. Každý rok pomáhají návštěvníkům s orientací, najít různá místa jako např. bankomat, autobusové nádraží, hotel, či restauraci. K tomuto účelu pak rozdávají mapy, které pomohou turistům v orientaci ve městě.

Nezapomínáme ani na řidiče motorových vozidel, kteří mohou přijít a nechat se otestovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu. Myslíme také na čtyřnohé návštěvníky. Pro ně máme vždy připravenou čerstvou vodu.

Věříme, že i letos proběhne filmový festival bez větších potíží, a že všichni návštěvníci si tento filmový svátek užijí. 

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy