Karlovy Vary: Obvinila policistu z napadení

KARLOVARSKO – Za křivé obvinění jí hrozí 8 let vězení. 

dezinfekce

Čtyřiatřicetiletá žena z Karlových Varů obvinila loni v červenci policistu z Karlových Varů z napadení. Žena uvedla, že ji měl policista natlačit na skříň, několikrát udeřit pěstí nebo loktem do obličeje, podrazit jí nohy, kopnout do podbřišku a způsobit ji různá zranění. Oznámení učinila prostřednictvím Okresního státního zastupitelství, a to i přesto, že byla řádně poučena o odpovědnosti za uvedení vědomě nepravdivých údajů včetně zákonného poučení o následcích křivého obvinění.

Dva policisté navštívili v červenci 2016 ženu v zaměstnání z důvodu jejího předvedení. Žena s policistou nespolupracovala, byla agresivní a nereagovala na výzvu policisty, aby zanechala svého protiprávního jednání. Následně policista použil donucovací prostředky hmaty a chvaty, ženě nasadil pouta a předvedl ji na obvodní oddělení pro jinou trestnou činnost.

Oznámení šetřila Generální inspekce bezpečnostních sborů. Inspekce nezjistila objektivní skutečnosti, které by nasvědčovaly tomu, že uvedený policista tímto způsobem skutečně napadl a dopustil se při plnění služebních povinností vůči ženě trestného činu či jiného protiprávní jednání.

Tvrzení ženy nepotvrdila ani lékařská zpráva a ani svědci, kteří událost viděli.

Dne 15. 5. 2017 sdělil karlovarský kriminalista ženě obvinění ze zločinu křivé obvinění. V případě prokázání viny hrozí ženě až osmiletý trest odnětí.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy