Karlovy Vary: Město nasadí trojici mobilních radarů (TV Západ)

Mobilní radary se již brzy objeví v ulicích města Karlovy Vary. Kromě preventivního působení budou mít dopad na peněženky hříšníků. Magistrát si slibuje od tohoto kroku zlepšení situace v celém městě, radary budou měnit svá stanoviště.

dezinfekce

„Město Karlovy Vary letos pořídí tři stacionární radary, které budou mobilní a budou se umisťovat po celých Karlových Varech v různých intervalech tak, abychom zmapovali situaci kde a jak lidé – motoristé, dodržují rychlost. Podle informací, které mám, tak jeden či dva radary by měly umět vyfotit a posílat zprávy Městské policii. Na základě toho může městská policie sankcionovat a vybírat pokuty od lidí, kteří nedodržují rychlost.  Jedná se např. o ulici Závodu míru, Svobodovu, kde jsou nyní umístěny, Rosnice, Západní, Moskevská, kde, když jdete, vidíte ty závodníky, Růžový Vrch, Jáchymovská a různé čtvrti – Čankovská, dalo by se vyjmenovat mnoho ulic, ale radary se budou průběžně přemisťovat,“ uvedl náměstek primátora Čestmír Bruštík.

V první fázi bude radar pouze varovat, pak už budou padat pokuty.

„Proto tam bude chvíli informační. Na základě toho tam pak budeme dávat asi i ty, co umí fotit, aby si lidé nemysleli, že je tam jenom radar, který jim ukáže kolik jedou, ale že může být i následek toho, když rychlost nedodrží,“ varoval Bruštík.

Tři radary město vyjdou na 156 tisíc korun a měřit se začne během května.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy