Karlovy Vary: Maskovaný muž přepadl hernu. Odnesl si 150 tisíc

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého a osmadvacetiletého muže, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže spáchaného formou spolupachatelství.

dezinfekce

K loupeži mělo dojít dne 25. dubna v brzkých ranních hodinách v jedné z heren v Karlových Varech. Maskovaný devětadvacetiletý muž měl přijít do herny, kde měl nejdříve strčit do hosta a směrem k jeho obličeji stříknout sprejem neznámou látku. Pak měl přistoupit k barmance, po které měl se sprejem v ruce požadovat vydání tržby. Tu mu barmanka z obavy o svůj život a zdraví vydala. Devětadvacetiletý muž pak z herny odešel s finanční hotovostí ve výši téměř 150 tisíc korun.

Kriminalisté po několika hodinách od spáchání činu získali informace o muži, který se měl činu dopustit, a zároveň zjistili, že měl mít při svém činu spolupachatele v osobě zmíněného osmadvacetiletého muže, který se v herně nacházel jako host. Právě on měl totiž po předchozí domluvě úmyslně svému známému dát znamení, že se v herně nikdo jiný nenachází a zároveň mu podržet dveře, aby tak mohl vstoupit do herny.

Díky tomu, že byli podezřelí zadrženi ještě v ten den, kdy k loupeži došlo, podařilo se zajistit téměř celou odcizenou finanční hotovost.

Osmadvacetiletého muže kriminalisté po provedených úkonech propustili na svobodu a na devětadvacetiletého muže podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na příkaz státního zástupce byl posléze muž propuštěn na svobodu.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Bc. Michal Žáček


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy