Karlovy Vary: Krajská knihovna otevírá biblioboxy

Od úterý 14. dubna mohou opět čtenáři Krajské knihovny Karlovy Vary vracet knihy do biblioboxů. Ty jsou v lázeňském městě celkem tři. Jeden se nachází přímo před budovou knihovny ve Dvorech, další dva jsou pak umístěny v prostorách Městské tržnice.

dezinfekce

„V současné době koluje mezi našimi uživateli přes 22 tisíc knih. My bychom byli rádi, kdyby se nám tyto publikace postupně vracely tak, abychom je po provedení všech dekontaminačních opatření, mohli opět po otevření knihovny nabídnout čtenářům,“ vysvětluje ředitel knihovny Vratislav Emler a upozorňuje, že do biblioboxů nepatří kvůli možnému poškození hry, CD, DVD, ale pouze knihy.

Biblioboxy projdou každý den důkladnou desinfekcí. Vzhledem k době potřebné k řádnému hygienickému ošetření knih, potrvá jejich odepsání z čtenářského konta několik dní.

„Musíme ale naše čtenáře důrazně požádat, aby v případě, že u nich bylo zjištěno infekční onemocnění v žádném případě knihy do biblioboxu nevraceli. Stále platí to, že jsou všechny výpůjčky automaticky prodlouženy do doby, než se otevře knihovna,“ uzavřel Vratislav Emler.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy