Karlovy Vary: Festivalové tipy na dnešní den

Mezinárodní filmový festival odstartuje i svůj 53. ročník slavnostním zahájením. Po 16 hodině můžete na červeném koberci před hotelem Thermal čekat novozélandského režiséra Taiku Waititiho a producenta Carthewa Neala, kteří v současné době natáčejí v Česku snímek Jojo Rabbit.

dezinfekce

Diváky pozdraví i režisér a producent Richard Linklater, producent Greg Shapiro a také dánská herečka Trine Dyrholm, která na festivalu uvádí film Nico, 1988. Během zahájení převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii herec, režisér, producent a hudebník Tim Robbins.

I letos se si můžete před hotelem Thermal vychutnat zahajovací koncert s ohňostrojem. Jako pocta světově uznávanému režisérovi Miloši Formanovi zazní hudba z filmů Hoří, má panenko, Přelet nad kukaččím hnízdem, Vlasy, Amadeus a dalších v podání Českého národního symfonického orchestru pod vedením dirigenta Carla Davise. Legendární Formanův snímek o zklamaném citu nezkušené Anduly Lásky jedné plavovlásky předtím festival slavnostně zahájí, film poběží v Malém sále od 20.30.

Kromě zahajovacího koncertu dnešní hudební program nabídne například koncert kapely Květy od 19.30 v Domě České televize anebo první party v Aeroportu, který letos najedete na adrese Dr. Davida Bechera 151/24.


Zdroj: kviff

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy