Karlovy Vary: Dům důchodců ve Staré Roli bude mít přístavbu (TV Západ)

Rekonstrukce a přístavba domova důchodců v ulici Závodu míru ve Staré Roli dospěla do stádia výběrového řízení.

dezinfekce

„Máme na to v rozpočtu určenou částku 79 miliónů 900 tisíc korun. S tím, že teď to jde do výběrového řízení. Počátek stavby by měl začít v červenci 2017. Dokončeno by to mělo být začátkem 1. čtvrtletí roku 2019. Bude se dělat veškerá přístavba. Když se podíváte na domov důchodců vpravo, tak zde vlastně bude navýšena kapacita o 41 lůžek. V průběhu toho se bude opravovat stávající budova, protože stejně ty investice byly počítány. Pouze se to pozastavilo, než se vybuduje celá ta přístavba. Vlastně jenom na tu stávající budovu je to skoro 20 miliónů investice na opravu střechy, kuchyně, zázemí a odvodnění,“ popsal náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Nová přístavba bude napojena na stávající objekt v každém podlaží bezbariérově. Ve vstupním podlaží nového objektu má být umístěn provoz lékaře včetně potřebného zázemí, provoz prádelny a dietologické sestry, dále toalety pro návštěvníky, pokoje seniorského domu a společenská místnost.

Ve druhém nadzemním podlaží budou pokoje pro seniory a zázemí pro ošetřující personál, které přímo navazuje na zázemí v původním objektu. V třetím nadzemním podlaží jsou umístěny již pouze pokoje pro seniory. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy