Karlovy Vary: Divadlo letos novou střechu nedostane (TV Západ)

Ani napodruhé se městu Karlovy Vary nepodařilo vybrat dodavatele na novou břidlicovou střechu budovy divadla. Dvě zúčastněné firmy nabídly dvojnásobnou cenu než stanovil projektant. Město tak přesune zakázku na příští rok.

dezinfekce

„Do prvního výběrového řízení se nikdo nepřihlásil. My jsme přemýšleli, jaký to má důvod. Podmínky byly lehce změkčeny. Přihlásily se jen dvě firmy, nicméně ale s cenovou nabídkou, která je jednou tak vyšší než je směrný rozpočet, který byl pro zajímavost zhruba 12 milionů bez DPH. Obě firmy přišly s nabídkami 23 a 24 milionů. Přemýšleli jsme nad tím, proč to tak asi může být. S největší pravděpodobností je tím důvodem poměrně krátká doba realizace stavby jako takové. Protože přeci jenom stavba, kdy se pokládá břidlice, je tam potřeba lešení a je to práce velice odborná, navíc na hodnotném památkovém objektu je věc dlouhodobější. Proto jsme se rozhodli, že tato přemrštěná cena je prostě nereálná, i když by se to mělo platit z dotace, a vzhledem k tomu, že my máme finanční prostředky právě z dotace, které je možné čerpat tuším až do konce září 2018, zrušit toto výběrové řízení s přehnanými cenami a vypsat nové, aby tam byla dostatečná doba potom na tu pokládku,“ popsal obšírně situaci náměstek primátora Jiří Klsák.

Město doufá, že prodloužením doby realizace se do následujícího výběrového řízení přihlásí více firem. Cena by se pak neměla příliš lišit od původního rozpočtu. V začátku příštího roku chce město zveřejnit novou výzvu s realizací během dubna až září.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy