Karlovy Vary: Den zdravého mozku a paměti se blíží

Začínáte zapomínat? Chcete si udržet vysoký pracovní výkon i po 50? Existuje nějaká prevence Alzheimerovy demence? Co ví současná věda o stárnutí mozku? Jak si zlepšit paměť? Co pro sebe můžete udělat? Jak se učit efektivně pro 21. století? Jak přistupovat k dětem, které mají vysoké IQ či naopak, jak pomoci dětem s poruchami učení? Seznamte se s novinkami v oblasti výzkumu mozku, paměti a efektivní učení pro 21 století.

dezinfekce

Tato akce je součástí „Národního týdne trénování paměti“ pořádaném Českou společností pro trénování mozku a mozkový jogging a navazuje na celosvětovou akci „Týden uvědomění si mozku“ (Brain Awareness Week) a dále akci „Týden mozku“ Akademie věd ČR (11. – 17. 3. 2019).

Hlavním organizátorem akce je karlovarský spolek Biblio Karlovy Vary. Záštitu nad konferencí převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.  Přednášky si připravili uznávaní odborníci na daná témata.

Jsou pro Vás připraveny 4 odborné bloky:
Pro odbornou veřejnost
 – dopoledne od 9 do 15 hodin
Program je určen pro zástupce škol, pedagogy, výchovné poradce, sociální pracovníky, zástupce úřadů či neziskových organizací. 

Trénování paměti pro seniory – dopoledne od 11-12 hodin
Určeno pro seniory 55+.

Testování IQ – MENSA – odpoledne od 14.30-16.30 hodin
Určeno pro všechny bez omezení (poplatek).

Pro laickou veřejnost – odpoledne od 16.30-19.30 hodin
Program určen pro rodiče, seniory, studenty, děti a další zájemce.

Dále bude např. představen přístroj na měření aktivity mozku tzv. EEG BIOFEEDBACK, k vidění model mozku, geronto-oblek a mnoho dalšího.

Vstup na konferenci je zdarma. Testování IQ je zpoplatněno.

Přihlaste se na konferenci ještě dnes online (omezená kapacita sálu) - zde a zde.


Zdroj: Bc.Michaela Kožíšková



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy