Karlovy Vary: Chtěla skočit z mostu. Zachránili ji policisté

Policisté pprap. Petr Krupa (na fotografii vpravo) a pprap. Vladislav Klimeš z Obvodního oddělení Karlovy Vary - město slouží u policie už několik let. Při výkonu služby se během posledního lednového dne ale dostali do situace, kterou si oba budou pamatovat ještě hodně dlouho.

dezinfekce

V brzkých ranních hodinách je totiž operační důstojník poslal jako jednu ze sloužících hlídek v Karlových Varech na Chebský most, kde se u zábradlí pofidérně pohybovala žena. Když policisté dorazili k mostu, tak žena už stála za zábradlím. Navíc, když dvojice policistů vystoupila ze služebního vozidla, tak na ně žena okamžitě spustila, ať se k ní nepřibližují nebo skočí dolů. Poté jim ještě několikrát zopakovala, že už nechce žít. Karlovarští policisté ale i v tomto vypjatém okamžiku, ve kterém jde o vteřiny, zachovali chladnou hlavu a s ženou začali pomalu komunikovat. Svým profesionálním, ale zároveň i lidským přístupem, si u ženy získávali stále větší a větší důvěru. Po několika minutách se dvojice policistů, která ženě čin neustále rozmlouvala, dostala blíže k zábradlí. Ve vhodný okamžik policisté ženu chytili za paže a přetáhli ji zpět přes zábradlí.

„Vše se seběhlo velice rychle. Jednali jsme instinktivně a jsem velmi rád, že to celé nakonec takhle dopadlo. Do podobné situace jsem se dostal víceméně poprvé, a protože dopadla výborně, tak z toho mám dobrý pocit,“ uvedl pprap. Vladislav Klimeš, který u policie slouží necelých 6 let.

Jeho kolega pprap. Petr Krupa je o něco málo zkušenější.

„U policie jsem přes deset let, ale podobné situace až tak často neřešíme. Důležité je jednat rychle a za každou cenu se snažit toho člověka zachránit, to je nejdůležitější. Nám se to povedlo a jsem za to samozřejmě nesmírně rád,“ doplnil Krupa.

prap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.02.2019 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy