Karlovarský kraj se zapojil do Celorepublikové akce s organizací Tispol

Jedním z hlavních cílů dopravní akce bylo snížit počet dopravních nehod i nekázeň některých řidičů na pozemních komunikacích. Policisté v Karlovarském kraji budou i nadále pokračovat v těchto dopravně bezpečnostních akcích, a to nejen v rámci celorepublikové akce s organizací Tispol.

dezinfekce

V pátek 28. července 2017 a v neděli 30. července 2017 proběhla celorepubliková akce s organizací Tispol, při které se dopravní policisté zaměřili na kontrolu nákladní a autobusové dopravy, dodržování sociálních předpisů, jako dodržování doby jízdy i odpočinku, správné používání tachografů, ale i technického stavu vozidla. Policisté zařazeni do akce se současně zaměřili i na dodržování pravidel silničního provozu, prováděli kontroly po odcizených vozidlech, věcech i osobách, stejně jako dohled nad dodržováním omezení jízdy některých vozidel.

Do akce se na území Karlovarského kraje zapojily necelé dvě desítky policistů z dopravní i cizinecké policie. Za dva dny akce bylo zkontrolováno na tři desítky nákladních vozidel. Z toho byla převážná většina českých dopravců a několik vozidel dopravců ze zahraničí. Nejčastějšími dopravními prohřešky byly nevyhovující technický stav, nedodržení doby řízení, odpočinku a bezpečnostní přestávky a porušení zákona č. 111/1994 Sb.. Policisté zakázali další jízdu celkem v deseti případech.

V jednom případě, kdy policisté jízdu zakázali, poté, co z místa akce odjeli, řidič s nákladním vozidlem odjel také i navzdory zákazu jízdy. Policisty však zanedlouho potkal na stejném místě, když místem kontroly opakovaně projížděl. Zde byl opět zastaven a řešen policisty.

Pokuta byla udělena ve 12 případech a dalších 13 přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu k dořešení.

Jedním z hlavních cílů dopravní akce bylo snížit počet dopravních nehod i nekázeň některých řidičů na pozemních komunikacích.

Policisté v Karlovarském kraji budou i nadále pokračovat v těchto dopravně bezpečnostních akcích, a to nejen v rámci celorepublikové akce s organizací Tispol.

prap. Bc. Daniel Dvořák


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy