Karlovarský kraj: Řidiči při policejní akci - Řídím, piju nealko pivo, obstáli

Žádný řidič nebyl pod vlivem alkoholu a tak si od promotéra, který se akce „Řídím, piju nealko pivo“ zúčastnil, převzal nealkoholické pivo a alkoholtestr.

dezinfekce

Dopravní policisté v pátek kontrolovali napříč celým krajem v rámci dopravně bezpečnostní akce řidiče motorových vozidel. Na třech různých stanovištích kontrolovali především, zda řidiči nejsou pod vlivem alkoholických nápojů a návykových látek, dodržování stanovené rychlosti jízdy, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy nebo technický stav vozidel.

Každý zastavený řidič se podrobil dechové zkoušce. Při každé kontrole pak z úst policisty zaznělo „pane řidiči, dechová zkouška bude provedena plynulým výdechem po dobu znění zvukového signálu“. Přístroj pak během několika sekund vyhodnotil, zda je řidič pod vlivem alkoholu či nikoli.

Kontroly probíhaly postupně od 10:45 do 16:00 hodin na stanovištích silnice 1/6 u Olšových Vrat směrem na Prahu, ve Staré Vodě na Chebsku a na silnici mezi Citicemi a Bukovany. Během celé akce zkontrolovali policisté na 45 řidičů.

Žádný řidič nebyl pod vlivem alkoholu a tak si od promotéra, který se akce „Řídím, piju nealko pivo“ zúčastnil, převzal nealkoholické pivo a alkoholtestr. Na jednotlivých stanovištích byl také zástupce Besipu, který se zaměřil na prevenci a děti ve vozidlech. Policisté při kontrole ve Staré vodě řešili akorát jednoho řidiče, který měl vozidlo ve špatném technickém stavu.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy