Karlovarský Kraj: Policie se při bezpečnostní akci zaměřila na nákladní vozidla

Ve dnech 11. a 13.10.2017 vyhlásil policejní prezident součinností akci s Generálním ředitelstvím cel a Centrem služeb pro silniční dopravu.

dezinfekce

Dopravní policisté a ostatní účastníci dopravně bezpečnostní akce se během dvou dní pohybovali celkem na čtyřech stanovištích, kde kontrolovali zejména odhalování přestupků a při provozování silniční dopravy v oblasti kontrolního vážení hmotnostních limitů motorových vozidel všech kategorií.

V rámci této kontroly nákladních vozidel bylo nasazeno 22 policistů z dopravní policie a cizinecké policie. Celkem zkontrolovali 133 vozidel. Přestupky byly zjištěny u 29 vozidel, 16 jich bylo vyřízeno blokovou pokutou a ostatní byly oznámeny. V 9 případech byl nevyhovující technický stav vozidla, u 6 řidičů bylo zjištěno přetížení vozidla.

V oblasti sociálních předpisů byl zjištěn jeden řidič, který nedodržel dobu řízení, odpočinku a bezpečnostní přestávku.

Vážné porušení bylo zjištěno ve třech případech:
- řidič v době kontroly měl přetíženou celou jízdní soupravu (přetížení na nápravy i na celkovou váhu), měl řadu dalších technických závad na tahači i návěsu a též měl propadlé cejchování tachografu,
- další řidič neměl profesní způsobilost na příslušné vozidlo a navíc měl vozidlo přetíženo na první nápravu,
- řidič nákladní soupravy nad 12 t měl nadměrnou výšku nákladu.

    Cizinecká policie při kontrole dodávky zjistila, že jedna z přepravovaných osob nemá u sebe žádné doklady totožnosti. Následně se také ukázalo, že cizinec není držitelem platného cestovního dokladu, víza ani platného oprávnění k pobytu na území České republiky. Ministerstvo vnitra tak vydalo rozhodnutí o správním vyhoštění účastníka řízení na dobu 3 let, po kterou cizinec nesmí vstoupit na území členských států Evropské unie.

    Pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj zjistili během akce 3 osoby, které byly evidovány v centrální evidenci nedoplatků. Pracovníci Celní správy mají pravomoc tuto aplikaci využívat a dlužné částky na místě vybírat. Všechny tři osoby na místě svůj dluh zaplatili. Celkem celní správa vybrala 3 200 Kč dlužné částky.


    mjr. Mgr. Kateřina Böhmová


    Komentáře

    Váš komentář článku...

    Zadejte vaše jméno
    Zadejte váš email
    Zadejte komentář

    Hlavní zprávy