Karlovarský kraj: Policie hledá svědky dvou dopravních nehod

1) Dne 15. 11. 2017 v 5:24 hodin mělo na silnici III/21028 mezi Svatavou a Lomnicí dojít k ohrožení autobusu Mercedes Benz Intouro a vozidlem Škoda Octavia nezjištěné registrační značky, které řídil nezjištěný řidič.

dezinfekce

K ohrožení autobusu mělo dojít tak, že jeho řidič jel po výše uvedené komunikaci ve směru od Svatavy a měl být předjížděn vozidlem Škoda, které řídil nezjištěný řidič v době, kdy v protisměru jela vozidla. Řidič, aby zabránil střetu vozidel, brzdil a uhýbal vpravo. Následně nezjištěný řidič s vozidlem zpomalil na 20 km/h a řidič autobusu toto vozidlo dojel a zpomalil. Při této události ke střetu vozidel nedošlo. Ke zranění osob nedošlo. Nezjištěna žádná hmotná škoda.

Policie žádá:
1/ případné cestující z autobusu ze dne 15. 11. 2017 v 5:24 hodin, kteří jeli tímto autobusem ve směru od Sokolova na Lomnici, aby se přihlásili, pokud byli ohrožení předjížděným vozidlem a zda řidič autobusu musel zpomalit až na rychlost 20 km/h.
2/ případné řidiče ze směru od Lomnice na Sokolov, kteří měli být ohroženi vozidlem, které předjíždělo autobus.

2) Dne 15. listopadu 2017 v 16:12 hod. došlo v Sokolově na křižovatce ulic Sokolovská (hlavní pozemní komunikace) a Křižíkova (vedlejší pozemní komunikace) k dopravní nehodě mezi vozidlem VW Golf a autobusem Mercedes-Benz O 530 Citaro, ve kterém cestovala žena.

K dopravní nehodě došlo tak, že řidička jela s vozidlem VW po ulici Křižíkova ve směru od ulice Závodu Míru a na uvedené křižovatce nerespektovala svislou dopravní značku P4 - Dej přednost v jízdě a nedala přednost v jízdě řidiči, který jel s autobusem Mercedes po hlavní pozemní komunikaci ve směru od ulice Boženy Němcové směrem k ulici K. H. Borovského. Řidič autobusu ve snaze zabránit střetu vozidel prudce zabrzdil. Následkem uvedeného jednání došlo k pádu cestující ženy na podlahu autobusu, přičemž došlo k jejímu zranění. Následně byla převezena vozidlem RLP do nemocnice v Sokolově, kde byla hospitalizována. Jmenovaná dala souhlas s vydáním lékařské zprávy na svou osobu a dále uvedla, že má zlomený hrudní a bederní obratel s dosud nezjištěnou dobou léčení. K jinému zranění osob nedošlo. Ke střetu vozidel nedošlo. Vliv alkoholu byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou hlídkou policistů. Technická závada nebyla řidiči uplatněna a nebyla ohledáním zjištěna. Nebyla zjištěna žádná hmotná škoda na majetku.

Policie žádá:
případné cestující z autobusu městské hromadné přepravy v Sokolově, kteří jeli linkou číslo 3 dne 15. 11. 2017 v 16:12 hodin, aby se přihlásili.

Policie žádá svědky těchto dopravních nehod, aby jakékoliv informace, které jim pomohou při vyšetřování, volali na bezplatnou telefonní linku 158 nebo se obrátili na jakoukoliv policejní služebnu.

nprap. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy