Karlovarský kraj na veletrhu For Bikes 2019

To nejlákavější pro cyklisty z domova i zahraničí představil v závěru března na 10. ročníku pražského veletrhu cyklistiky FOR BIKES 2019 Karlovarský kraj.

dezinfekce

Zástupce destinační agentury pro Karlovarský kraj prezentoval návštěvníkům veletrhu atraktivní nabídku přírodních, technických a kulturních památek a další novinky pro cyklisty a cykloturisty. Karlovarský kraj cíleně a dlouhodobě podporuje rozvoj sítě cyklostezek a tras, investuje do nových úseků i do doprovodné infrastruktury. V roce 2018 byla dokončena další část cyklostezky Ohře v Karlových Varech, úsek Dvorský most – Doubský most. Mezi pravidelné formy podpory patří dotace na rozvoj cyklistické infrastruktury a údržbu cyklotras, podpora cyklo-dopravy a podpora cyklo-půjčoven. Karlovarský kraj připravuje další úseky, např. nový most ve Svatošských skalách a pokračování cyklostezky z Dalovic do Šemnice.

U stánku Karlovarského kraje se lidé nejvíce zajímali o aktualizovanou mapu s vyznačenými cyklotrasami a in-line dráhami a o Cyklostezku Ohře. Ta se svými téměř 68 kilometry z Chebu do Karlových Varů patří k nejdelším uceleným úsekům v České republice, je značena jako trasa číslo 6 v celé své délce 260 kilometrů od hranic s Německem u Chebu až na soutok Ohře s Labem v Litoměřicích.

K vyhledávaným patřily i nabídky měst, obcí a mikroregionů, například Ašska a Chebska, Sokolovska či Ostrovska. Zájem byl také o cykloturistiku v Krušných horách a ve Slavkovském lese i o možnosti cykloturistiky při pobytech v lázeňském trojúhelníku v Karlových Varech, Mariánských či Františkových Lázních.  

Veletrh FOR BIKES je jediný jarní veletrh cyklistiky pořádaný v hlavním městě. Přináší nové trendy pro jízdu na kole v přírodě i ve městě před začínající sezónou a zahajuje i hlavní jarní prodej cyklistického sortimentu.


Zdroj: Živý kraj


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 04.04.2019 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy