Karlovarsko: Vylákal z lidí přes 170 tisíc

Dne 7. listopadu 2017 zahájili policisté z Územního odboru Cheb trestní stíhání 42letého muže ze Sokolovska, jako obviněného ze spáchání přečinů podvod a krádež.

dezinfekce

Trestných činů se měl muž dopustit nejméně v pěti případech na území Karlovarského kraje. Na začátku měsíce září 2017 v Chebu na volném prostranství předstíral, že je majitelem zaparkovaného vysokozdvižného vozíku, který zde prodal zájemci za 15 000 korun a navíc od něj vybral zálohu na další vozík ve výši 3 000 korun. Zakoupený vozík si kupující odvezl na nákladním vozidle. Škoda na vysokozdvižném vozíku je dle odborného vyjádření stanovena na částku 75 000 korun. Ve stejném měsíci na parkovišti před jedním z Obchodních domů v Chebu vylákal podvodným způsobem od poškozeného finanční částku 17 000 korun, s tím, že mu obstará stavební materiál.

Dalších skutků se dopustil muž v Karlových Varech. V říjnu 2017 si přišel půjčit  finanční hotovost od jiného muže. Když však viděl, kolik má muž u sebe, vytrhl mu peníze z ruky a z místa utekl. Svým jednáním způsobil škodu 10 400 korun. O měsíc později před obchodním domem vylákal od jiného muže finanční částku 20 000 korun pod záminkou nákupu elektroniky se slevou 40 procent. Muž poté i s finanční hotovostí z místa utekl. V posledním případě společně s 21letou ženou z Lounska uvedli jiného muže v omyl tím, že mu přislíbili zakoupení dvou mobilních telefonů za zvýhodněnou cenu. Muž jim svěřil finanční částku převyšující 31 000 korun. Poté oba i s finanční hotovostí z místa odešli.

Dne 7. listopadu 2017 bylo chebskými policisty zahájeno trestní stíhání i u 21leté ženy jako obvinění ze spáchání přečinu podvod ve formě spolupachatelství. Žena je vyšetřována na svobodě. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až dva roky.

Celková škoda, kterou muž způsobil je stanovena na částku převyšující 170 000 korun. Muž byl policisty zadržen a umístěn do policejní cely. Dnešního dne podali chebští policisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ve věci bude rozhodovat Okresní soud v Chebu. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody jeden rok až pět let.

prap. Bc. Daniel Dvořák


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 09.11.2017 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy