Karlovarsko: Řídili i přesto, že měli uložen zákaz řízení

Během července roku 2019 řešili policisté v Karlovarském kraji několik řidičů, kteří usedli za volant svých vozidel i přes vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel.

dezinfekce

Policisté z dopravního inspektorátu v Karlových Varech sdělili podezření 23letému muži ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž 25. července 2019 v odpoledních hodinách řídil osobní vozidlo značky Škoda po ulici Závodu Míru v Karlových Varech ve směru do centra města. Zde byl předepsaným způsobem zastaven v rámci běžné silniční kontroly hlídkou dopravní policie. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že má 23letý muž Magistrátem města Karlovy Vary uložený platný zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Dále bylo v dostupných evidencích zjištěno, že není držitelem řidičského oprávnění. Další jízda byla muži zakázána.

Dne 25. července 2019 si podezření ze spáchání stejného přečinu si vyslechl od policistů z Obvodního oddělení Cheb – město 21letý muž. Ačkoliv mu byl uložen Městským úřadem Aš zákaz řízení všech motorových vozidel, řídil 11. června 2019 v Chebu osobní motorové vozidlo značky Škoda.

Policisté z Obvodního oddělení Františkovy Lázně sdělili ve čtvrtek 25. července 2019 podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 33letému muži z Aše a 43letému muži z Prahy.

Podezřelý muž z Aše měl téhož dne na účelové komunikaci v Hazlově řídit osobní vozidlo tovární značky Audi. Provedenou kontrolou bylo policisty zjištěno, že řidiči byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel v délce trvání 18 měsíců.

Další hříšník, 43letý muž z Prahy, měl 24. července 2019 řídit osobní vozidlo značky Nissan ve Františkových Lázních po ulici Americká. Zde byl zastaven a kontrolován místní hlídkou policie. Lustrací policisté zjistili, že uvedený řidič má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

Policisté provedli s řidiči orientační dechovou zkoušku, která vyšla negativní. Za nerespektování uloženého zákazu hrozí všem podezřelým mužům v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 2 léta.


Zdroj: Policie ČR


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy