Karlovarsko: Řídil kamion na cizí kartu řidiče

Během 5 dnů ujel přes 3 tisíce kilometrů. 

dezinfekce

V pátek dne 12. 5. 2017 v 01:00 hodin na dálnici D6 zastavili policisté z Odboru služby dopravní policie Karlovarského kraje jízdní soupravu, složenou z nákladního automobilu značky Volvo a návěsu značky Schmitz, kterou řídil 48letý řidič.

Řidič při kontrole předložil všechny doklady předepsané pro řízení motorových vozidel. Policisté s ním provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla negativní.

Dále policisté stáhli data z digitálního tachografu a digitální karty řidiče. Kontrolou stažených dat zjistili, že řidič měl v digitálním tachografu vloženou kartu na cizí jméno. Po tomto zjištění řidič předložil ke kontrole i svou kartu řidiče. Při kontrole policisté dále zjistili, že na vozidle vybaveném digitálním tachografem byla v kontrolovaném období zaznamenána jízda bez vložené karty, a to 3.620 kilometrů.

Podle zjištěných dat měl řidič během pěti dnů ujet přes 3 tisíce kilometrů.

Za zneužití cizí karty policisté řidiči uložili blokovou pokutu ve výši 5 tisíc korun. Zneužitá karta byla řidiči zadržena. Dopravce byl oznámen příslušnému úřadu k projednání. Ve správním řízení může být dopravci uložena pokuta až do výše půl milionu korun.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy