Karlovarsko: Policie se zaměřila na nelegální migraci

Během prvního listopadového týdne provedli policisté z Odboru cizinecké policie Karlovarského kraje Schengenské vnitrostátní pátrání a další 3 policejní akce zaměřené na problematiku odhalování nelegální migrace, kontrolu pravosti a platnosti dokladů, a další činnosti související s realizací zvýšených bezpečnostních opatření v souvislosti s aktuální migrační a bezpečnostní situací.

dezinfekce

Při akci pod názvem Tadeáš, která proběhla v pondělí 30. října 2017, bylo zkontrolováno 31 ubytovacích zařízení v celém Karlovarském kraji. Při těchto kontrolách bylo zjištěno 13 přestupků dle zákona o pobytu cizinců, které byly na místě vyřešeny blokovými pokutami. Dále bylo zjištěno 5 správních deliktů ubytovatelů. Při akci byl v Sadově kontrolován 53letý cizinec, který se policistům prokázal cestovním dokladem, ve kterém měl vylepené Schengenské vízum na jeden měsíc, kdy platnost tohoto víza vypršela v polovině března tohoto roku. Cizinec se tak na našem území zdržoval neoprávněně. Cizinci policisté následně vydali rozhodnutí o správním vyhoštění, kdy mu není umožněn vstup na území členským států EU na 6 měsíců. Na stejném místě byl kontrolován i další cizinec, který se při kontrole prokázal dokladem totožnosti jiného státu, s jiným jménem opatřený jeho skutečnou fotografií. Specialista na doklady vyhodnotil předložený doklad jako padělanou listinu. Poté byl 38letý cizinec převezen na oddělení, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Za uvedené jednání mu soudce uložil trest vyhoštění v délce trvání 3 let. Během akce byl ve Františkových Lázních kontrolován 43letý cizinec, který se na území České republiky zdržoval i přesto, že mu byl v minulosti soudem uložen trest vyhoštění s dobou platnosti natrvalo. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu policisté sdělili podezření ze spáchání tohoto přečinu. Soudce ho poté uznal vinným a odsoudil k trestu odnětí svobody v trvání 4 měsíců, jehož výkon podmíněně odložil se zkušební dobou v trvání 16 měsíců.

Další dvě kontrolní akce proběhli ve spolupráci s Oblastním inspektorátem práce. Při nich byli mimo jiné i kontrolováni dva cizinci, 24letý muž a 19letá žena. U nich bylo zjištěno, že jsou zde zaměstnáni bez povolení k zaměstnání. Oběma cizincům policisté vydali rozhodnutí o správním vyhoštění v délce trvání 6 měsíců.

V obdobných kontrolách budou policisté z Odboru cizinecké policie i nadále pokračovat.

nprap. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy