Karlovarsko: Policie objasnila několik krádeží

Policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje objasnili hned několik případů krádeží vloupáním, ke kterým došlo v posledních čtyřech měsících.

dezinfekce

Za posledních 48 hodin policisté pracovali na případech týkajících se neoprávněných vniknutí například do skladu, kanceláří, do skříněk nebo vniknutí na soukromý pozemek u rodinného domu nebo do uzavřeného areálu.

Mezi objasněné případy policistů v Karlovarském kraji ze dne 15. 8. 2018 patří případ 59letého muže a 42leté ženy ze Sokolovska. Ti měli společně odcizit z kanceláře na Sokolovsku kolem 13 tisíc korun. Nejdříve měli vniknut do kanceláře, rozbít dřevěnou skříňku a poté odcizit peníze.

Další čtyři případy policisté objasnili 16. 8. 2018. Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež 72letému muži z Karlových Varů. Muž měl z kanceláře jedné společnosti v Karlových Varech odcizit částku kolem 6 tisíc korun. Peníze byly v uzamčené zásuvce stolu. Tu měl muž otevřít a peníze odcizit.

Ve stejný den ostrovští policisté sdělili podezření 22letému a 31letému muži z Chomutovska ze spáchání přečinu krádež. Podezřelí měli nejdříve vniknout do objektu a následně do skladu v Ostrově, kde měli odcizit různé druhy nářadí a také nastřelovací pistoli. Svým jednáním způsobili škodu přesahující 42 tisíc korun.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 27letého, 34letého a 39letého muže z Chebu, obvinili je ze spáchání přečinu krádež. Obvinění měli vniknout přes oplocení do areálu a po rozbití skleněné výplně vstoupit do skladovacího objektu. Následně měli odcizit několik kusů Euro palet a nákladních pneumatik. Muži měli způsobit škodu přesahující 250 tisíc korun.

Další objasněný případ krádeže se stal také na Chebsku. Šestadvacetiletý muž z Chebska měl překonat oplocení pozemku u rodinného domu a ze zahrady odcizit dvě horská jízdní kola. V dalším případě měl vniknout do rodinného domu a odcizit notebook a několik kusů oblečení. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu téměř 17 tisíc korun. Svého jednání se dopustil i přesto, že již dříve byl za přečin krádeže odsouzen. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 26letého muže z Chebska, jako obviněného ze spáchání přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody. V současné době je obviněný umístěn v policejní cele, chebští kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Soudce bude rozhodovat o jeho umístění do vazební věznice.

I nadále budou policisté usilovně pracovat na objasnění dalších případů týkajících se krádeží v Karlovarském kraji. Celková výše způsobené škody ve všech jmenovaných případech přesahuje částku 330 tisíc korun.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy