Karlovarsko: Pod vlivem alkoholu způsobili dopravní nehodu

Policisté z dopravního inspektorátu v Karlových Varech řeší dva případy řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu, způsobili havárii.

dezinfekce

Na konci ledna 2019 řídil v dopoledních hodinách 61letý řidič osobní vozidlo značky Škoda po silnici ve směru od Mírové na Jimlíkov. Před obcí Jimlíkov zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Nárazem došlo k přetočení vozidla, které když zastavilo, skončilo na střeše. Po příjezdu policistů na místo s ním provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s nejvyšším výsledkem 1,90 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Škoda byla odhadnuta na částku kolem 50 tisíc korun. Dopravní policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě prokázání viny může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžití trest.

V soboru dne 16. února 2019 řídil 60letý řidič osobní vozidlo značky Kia po silnici I/6 – průtah městem ve směru od Sokolova na Prahu. U sjezdu k Tuhnickému mostu se řidič zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla, vjel na pravou krajnici a přední pravou částí narazil do svodidel. Vozidlo se po nárazu převrátilo na bok a skončilo v levém jízdním pruhu. Řidič utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen k lékařskému ošetření do nemocnice. Policisté s ním provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla pozitivně s nejvyšší hodnotou 1,42 promile alkoholu. Poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 110 tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření policistů.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.02.2019 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy