Karlovarsko: Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu. Nadýchal 2,52 promile

Policisté z Dopravního inspektorátu Karlovy Vary sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky dvěma mužům ve věku třiadvacet a třiatřicet let.

dezinfekce

Mladší z nich řídil vozidlo značky Hyundai v Jáchymově ve směru na Ostrov v brzkých ranních hodinách dne 12. srpna. Na pozemní komunikaci, kde jsou prováděny stavební úpravy, nerespektoval dopravní značení zakazující vjezd všech vozidel, a vjel do staveniště, kde přední částí vozidla sjel do vyfrézované části vozovky a zde vozidlo zůstalo zaklíněné. Na místo se dostavila hlídka dopravní policie, která řidiče vyzvala, aby se podrobil dechové zkoušce na zjištění alkoholu v jeho těle. Provedeny byly tři dechové zkoušky a ty vykazovaly pozitivní hodnoty 1,6, 1,31 a 1,3 promile alkoholu.

Třiatřicetiletý muž pak řídil vozidlo značky Volkswagen dne 15. července ve večerních hodinách v Karlových Varech. Při řízení vozidla se však choval neukázněně, neřídil se pravidly silničního provozu a nevěnoval se plně řízení vozidla, přičemž narazil do zaparkovaného vozidla značky Škoda. Místo aby celou věc oznámil na policii, z místa dopravní nehody odjel, zastavil ho opodál a pěšky odešel. Když ho hlídka dopravní policie vypátrala, vyzvala ho k podrobení se dechové zkoušce na zjištění alkoholu v těle. Přístroj pak ukázal hodnoty 2,39 a 2,52 promile alkoholu. Dopravní nehodou způsobil škodu ve výši přes 200 tisíc korun.

Oběma mužům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři léta.

nprap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy