Karlovarsko: Několik případů krádeží

V posledních několika měsících řešili policisté v Karlovarském kraji hned několik krádeží. Až tři léta vězení hrozí 35leté ženě a 36letému muži z Karlových Varů. Dne 15. července 2019 si vyslechli od policistů z obvodního oddělení Karlovy Vary sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež spáchaného ve formě spolupachatelství.

dezinfekce

Takového jednání se měli dopustit ve dnech 18. a 19. června 2019 v Karlových Varech v místní prodejně drogerie. V tyto dny měli odcizit více než desítku řasenek. Po vstupu do prodejny obviněná žena měla přistoupit k samoobslužnému regálu, ze kterého měla vzít řasenky různých značek. V zadní části prodejny čekal obviněný muž s taškou a po vzájemném rozhovoru měla žena odcizené zboží vložit do tašky. Následně společně odešli z prodejny bez úhrady odebraného zboží. Uvedeným jednáním způsobily společnosti škodu ve výši necelých tisíc korun.

Ke krádeži došlo také ke konci května 2019 v supermarketu v Karlových Varech. Žena ve věku 35let zde měla odcizit sýry, sušenky a zmrzlinu. Na prodejní ploše si svůj lup uschovala do kabelky a z prodejny odešla bez jeho úhrady. Daleko obviněná žena nedošla. Zaměstnanci ostrahy prodejny ženu zadrželi a přivolali policejní hlídku.

Dále karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 50letého muže pro přečin krádež ve stádiu pokusu v souběhu s přečinem porušování domovní svobody.

Obviněný muž od půlky ledna do konce února 2019 měl vniknout pomocí rozbití dvojité výplně okna do zahradní chatky. Zde měl odcizit nafukovací lehátka a sklenice. Podobného jednání se měl dopustit i v březnu tohoto roku. V zahrádkářské kolonii vnikl již rozbitým oknem do jiné chaty. Tu prohledal, ale neměl z ní nic odcizit. Obviněný muž byl po předchozím souhlasu státního zástupce 11. července 2019 zadržen policejní hlídkou a po provedených procesních úkonech propuštěn ze zadržení na svobodu.

Všichni uvedení se svého jednání dopustili i přesto, že byli za obdobný nebo stejný trestný čin v posledních třech letech odsouzeni, proto jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

pprap. Eva Valtová
nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy