Karlovarsko: Napřed řidiče vybržďoval, poté na něj mířil střelnou zbraní

V neděli dne 19. listopadu 2017 se na Obvodní oddělení v Ostrově dostavil 44letý muž, který policistům oznámil, že poblíž obce Květnová jej při předjíždění vybržďoval vozidlem nějaký řidič, který na něj poté mířil střelnou zbraní.

dezinfekce

K tomuto konfliktu mělo dojít na odstavné ploše u silnice I/13 ve směru od Ostrova na obec Damice. Po předchozím konfliktu při předjíždění zde zastavil 44letý řidič se svým vozidlem a následně i 66letý řidič s nákladním vozidlem. Mladší muž měl přistoupit k řidiči nákladního vozidla a dotazovat se jej na jeho jednání na silnici. Na to 66letý muž reagoval vytažením krátké střelné zbraně, natažením závěru zbraně a za užití vulgárních nadávek s ní muži namířil do obličeje. Ten po zbrani sáhnul a snažil se jí vychýlit dolů, což se mu podařilo. I přesto na něj řidič nákladního vozidla dál mířil, a to konkrétně na spodní část těla, přičemž stále vulgárně nadával. Poté poškozený z obavy o svůj život a zdraví nasedl do svého vozidla a jel celou věc nahlásit na policii. Naštěstí nedošlo k výstřelu ani k žádnému zranění.

Po oznámení policisté na základě fotografií, které byly z místa pořízeny, muže vypátrali, i se střelnou zbraní, kterou měl poškozenému muži vyhrožovat. Bylo zjištěno, že se jedná o skutečnou střelnou zbraň, kterou měl legálně v držení. Poté ho převezli ho na policejní služebnu k provedení procesních úkonů. Za uvedené jednání mu tak sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy