Karlovarsko: Motocyklista ujížděl policejní hlídce. Byl pod vlivem drog

Vzhledem k vývoji nápadu trestné činnosti, porušování veřejného pořádku a neukázněnosti řidičů v silničním provozu, proběhla na území služebního obvodu Obvodního oddělení Karlovy Vary policejní akce pod již tradičním názvem Úklid.

dezinfekce

Akce se uskutečnila ze soboty na neděli dne 9. – 10. června 2018 v nočních hodinách. Zaměřena byla především na pátrání po hledaných osobách, věcech pocházejících z trestné činnosti. Dále na dohled nad silničním provozem nebo také na dodržování zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek a na kontrolu hráčů v hernách. Během akce policisté provedli namátkové kontroly restauračních a ubytovacích zařízení, heren a zábavních podniků.

Policisté zkontrolovali několik desítek osob a vozidel, přičemž zjistili 8 přestupků, kdy 6 z nich bylo vyřešeno blokovou pokutou. V dalších dvou případech kontrolovali policisté nejprve řidiče, který jel po ulici Vítězná v Karlových Varech. Ten policistům předložil doklady od vozidla, ale nepředložil řidičský průkaz. S řidičem byla provedena dechová zkouška na alkohol, která vyšla negativně, zatímco test na drogy vyšel pozitivně na látku amphetamin. Z tohoto důvodu se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Ve druhém případě byla krátce na to na stejném místě zastavena a zkontrolována řidička řídící osobní automobil značky Škoda. S řidičkou policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla negativně, avšak stejně jako v prvním případě vyšel pozitivně test na drogy na látku amphetamin.

Během akce v odpoledních hodinách v 16:30 hod. projel kolem motorizované hlídky motocykl, kdy jeho řidič jel zvýšenou rychlostí. Hlídka chtěla motocyklistu zastavit a zkontrolovat, ale řidič na výstražné zvukové zařízení ani na červený nápis STOP nereagoval, naopak zvýšil rychlost a před hlídkou začal ujíždět. Motocyklista nerespektoval dopravní značení a vjel na okruh určený pouze pro bruslaře a poté dál po silnici směrem na Dalovice. Na pomoc vyjela i hlídka dopravní policie, před kterou motocyklista také ujížděl. Dojel až na ulici Mostecká, kde byl z obou stran zablokován policejními vozy. Zde jeho rychlá jízda skončila. Lustracemi policisté zjistili, že řidičem je 23letý muž, kterému Okresní soud v Karlových Varech vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020. S řidičem byla provedena dechová zkouška na alkohol, jenž vyšla negativně, naopak test na drogy vyšel pozitivně na látku amphetamin. Poté se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu a byl převezen na policejní služebnu k provedení procesních úkonů. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu může v případě prokázání viny hrozit až dvouletý trest odnětí svobody. Celý případ je nadále v šetření.

Obdobná policejní akce proběhla i na teritoriu obce Potůčky, které se účastnili policisté z Obvodního oddělení Pernink, a to v pondělí dne 11. června 2018. Provedeny byly kontroly motorových vozidel na vjezdech a výjezdech z obce, ale také kontroly osob v rámci tržiště se zaměřením na páchanou protiprávní činnost.

Policisté v odpoledních až podvečerních hodinách zkontrolovali kolem 170 osob a více jak 5 desítek vozidel přičemž zjistili 2 přestupky, jenž na místě vyřešili blokovou pokutou. Obdobné akce budou nadále pokračovat v celém Karlovarském kraji.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy