Karlovarsko: Kradl vše, co mu přišlo pod ruku

Dne 30. července 2019 kolem osmé hodiny večerní jel 37letý muž na jízdním kole po cyklostezce v Karlových Varech. Vzhledem k tomu, že se v minulosti muž dopouštěl trestné činnosti, byl na něj vydán souhlas se zadržením.

dezinfekce

Hlídka policie České republiky zde vykonávala hlídkovou činnost a díky místní a osobní znalosti muže poznala. Jménem zákona muže vyzvali k zastavení, na tuto výzvu však nereagoval a svou jízdu zrychlil a chtěl ujíždět pryč. Policisté okamžitě zareagovali a muže posléze v souladu se zákonem zadrželi. Muž byl eskortován na policejní služebnu a po provedených procesních úkonech umístěn do policejní cely.

Karlovarští kriminalisté předali následující den muži usnesení o zahájení trestního stíhání a obvinili ho ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

Takového jednání se měl dopustit hned v pěti případech. Obviněný muž měl nejprve koncem června tohoto roku vniknout do zaparkovaného motorového vozidla v Karlových Varech. Následně z něj měl odcizit svazek klíčů s dálkovým ovladačem od vrat garáže, ze které měl odcizit jízdní kolo. Dle vyhotoveného odborného vyjádření způsobil škodu kolem 90 tisíc korun.

Dále na začátku července v nočních hodinách měl bez zaplacení odejít s uschovaným lupem z prodejny drogerie v Karlových Varech. Odcizením zboží způsobil škodu kolem jednoho tisíc korun.

V páchání trestné činnosti pokračoval i nadále koncem července ve vodáckém kempu na Karlovarsku. Zde měl využít chvíle, kdy majitelé stanu spali a z vnitřních kapes u vchodu stanu odcizit dva mobilní telefony. Škoda odcizením tak byla odhadnuta na částku kolem 8 tisíc korun.

Nezůstal však jen u jednoho stanu. Jiný den měl využít nepozornosti muže a odcizit mu odložené batohy s obsahem různých osobních věcí. Jednalo se například o oblečení, hodinky a rybářské náčiní.

Posledního trestného činu se měl dopustit koncem července v Karlových varech, kdy měl násilně vniknout během noci do dětského centra. Objekt měl prohledat a odcizit z něj jídlo a alkohol.

Celkem tak způsobil škodu, která je odhadnuta kolem 100 tisíc korun. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost odsouzen a potrestán Okresním soudem v Karlových Varech. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce muže poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

pprap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy