Karlovarsko: Dotační podvod. Škoda přes milion korun

Krajští kriminalisté z Odboru hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání 66letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu poškození finančních zájmů Evropské unie v jednočinném souběhu s pokračujícím přečinem dotační podvod.

dezinfekce

Takového jednání se měl dopustit nejméně v období od ledna roku 2011 do května roku 2013. Jako jediný jednatel a společník, příjemce dotace společnosti v rámci dotace poskytnuté z Evropského sociálního fondu, vědomě a neoprávněně použil finanční prostředky z poskytnutých dílčích částí dotace.

Na fiktivní osobu vyhotovil a uzavřel jako zaměstnavatel za společnost dohody o provedení práce a k vyplácení odměn uvedl bankovní účet jeho manželky. Na tento účet postupně z bankovního účtu příjemce dotace převedl více jak 83 tisíc korun.

Ve dvou případech měl pro svou potřebu neoprávněně vybrat z projektového účtu a z dotačních prostředků kolem 140 tisíc korun. Poté ve dvou případech, kdy byly na projektový dotační účet připsány další části dotace, postupně z něj neoprávněně odčerpal a použil prostředky v rozporu s uvedenými povinnostmi příjemce dotace ve výši kolem 1 140 000 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let za způsobenou značnou škodu.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy