Karlovarsko: Cizinec jel po šestce 180 km/h

Dne 27. 10. 2017 proběhlo na dálnici D6 dopravně bezpečnostní opatření, do kterého se zapojili jak policisté z Odboru dopravní policie, tak policisté z Dopravních inspektorátů v Karlových Varech, Sokolově a Chebu.

dezinfekce

Všichni policisté měli stejný úkol. Ve 4 policejních vozidlech civilního provedení jezdili po D6 od Chebu až po silnici I/6 Andělská Hora a měřili rychlost.

Opatřením policisté reagují na zvýšený počet dopravních nehod na dálnici D6, které se v nedávné době udály. Policisté neopominuli měřit také ve dvou rizikových úsecích, kterými jsou:

- průtah Karlovými Vary, tzv. „esíčko“ – tento úsek je nově osazen proměnnými dopravními značkami. Za deštivého počasí tyto dopravní značky sníží povolenou rychlost ze 70 km/h na 50 km/h, a to z důvodu častých dopravních nehod za mokra.
- výjezd z Karlových Varů na Olšová Vrata, tzv. Vřidélko, kde také často dochází k vážným dopravním nehodám.

Policisté měřili v dopoledních i odpoledních hodinách. Během 6 hodin zjistili:
- 37 dopravních přestupků, z toho 32 vyřídili blokovou pokutou a 5 řidičů bylo oznámeno příslušnému správnímu úřadu,
- 22 řidičů překročilo povolenou rychlost,
- u 2 řidičů byly zjištěny návykové látky, přičemž jeden z nich navíc mařil výkon úředního rozhodnutí, jelikož měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel,
- v pěti případech zjistili nepoužití bezpečnostních pásů,
- 4 vozidla měly nevyhovující technický stav vozidla.

    Rekordmanem dne se stal 57letý cizinec, který jel na D6 v úseku ze Sokolova na Kynšperk 180 km/h. Po zastavení řidiče, mu policisté na místě udělili blokovou pokutu ve výši 2 000 Kč, kterou na místě zaplatil.

    Vzhledem k počtu zjištěných řidičů, kteří nedodrželi rychlost na silnici, bude Policie ČR v těchto akcích nadále pokračovat.


    mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

    Fotogalerie

    Komentáře

    Váš komentář článku...

    Zadejte vaše jméno
    Zadejte váš email
    Zadejte komentář

    Hlavní zprávy