Karlovarsko: Celníci provedli od začátku letošního roku bezmála 20 kontrol provozování hazardních her

Jednou z mnoha kompetencí Celní správy České republiky je kontrola provozování hazardních her. Příslušníci oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj vykonávají dozor v oblasti provozování hazardních her podle zákona o hazardních hrách a souvisejících předpisů. Zaměřují se jak na legální, tak i na nelegální provozování hazardních her.

dezinfekce

Porušení zákona se provozovatelé legálních hazardních her nejčastěji dopouštějí nedodržením povinností souvisejících s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru. Tím umožňují účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace, či vstup do herního prostoru osobám mladším 18 let, nebo osobám zapsaných v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách. 

V několika případech bylo zjištěno, že se osoby, jež pro provozovatele vykonávají činnosti a úkoly související s provozováním hazardní hry, samy účastnily hazardní hry na technickém zařízení v herním prostoru. Kontrolované osoby dále umístily v herním prostoru nepovolené nápisy, reklamy a loga, a také v kasinu neumožnily hru nejméně u 3 hracích stolů živé hry, a to po celou provozní dobu kasina, čímž byl porušen zákon o hazardních hrách.

Všechny výše uvedené případy jsou nyní v řešení, nebo již byly předány k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Za uvedené přestupky lze provozovatelům hazardní her uložit pokuty do výše 3 000 000 Kč.

Od začátku letošního roku zajistili karlovarští celníci ve svém regionu také 17 nelegálních technických herních zařízení bez vydaného povolení Ministerstva financí, případy jsou v řízení. Provozovatelům výherních přístrojů hrozí pokuta až do výše 50 milionů Kč.

Zdroj: Celní správa Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy