Karlovarsko: Během víkendu došlo ke dvanácti dopravním nehodám

Z celkového počtu byly dvě dopravní nehody vážnější.

dezinfekce

Během víkendu, od pátku 16. 6. do neděle 18. 6. 2017 došlo na Karlovarsku celkem k 12ti dopravním nehodám, z toho 3 dopravní nehody byly způsobeny střetem se zvěří. Z celkového počtu byly dvě dopravní nehody vážnější.

Ta první se stala v pátek dne 16. června kolem 9:00 hodiny ráno, kdy 66letý řidič řídil osobní vozidlo značky Peugeot po silnici 1/6 v obci Karlovy Vary – na průtahu městem začal s vozidlem přejíždět do levého jízdního pruhu v době, kdy zde jelo nákladní vozidlo s návěsem. Došlo ke střetu, přičemž osobní vozidlo se dostalo do smyku a několikrát narazilo do kovových svodidel. Při této dopravní nehodě byl lehce zraněn řidič osobního vozidla a jeho spolujezdkyně, kteří byli převezeni k lékařskému ošetření do nemocnice. Policisté provedli s oběma řidiči orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla negativně. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 200 tisíc korun. Případ je nadále v šetření policistů.

Druhá vážnější dopravní nehoda se stala v neděli dne 18. června 2017 krátce před polednem. 73letý řidič řídící osobní vozidlo značky Škoda Fabia jedoucí po silnici 1/6 ve směru od Karlových Varů na Prahu, před křižovatkou k obci Andělská Hora se plně nevěnoval řízení, zřejmě z důvodu mikrospánku a vyjel s vozidlem mimo komunikaci, kde narazil do náletů a do stromu a následně skončil s vozidlem na střeše. Řidič naštěstí utrpěl jen lehké zranění, se kterým byl převezen k ošetření do nemocnice. Orientační dechová zkouška na alkohol vyšla u řidiče negativně. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 250 tisíc korun. Řidiči byla za přestupek uložena bloková pokuta.

nprap. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy