Karlovarsko: 12 cizinců nelegálně pracovalo v soukromé firmě

V sedmi případech bylo rozhodnuto o vyhoštění, v dalších pěti případech zatím řízení stále probíhá.

dezinfekce

Osm policistů z Oddělení pobytových agend Krajského ředitelství a dva pracovníci inspektorátu úřadu práce prováděli v polovině měsíce bezpečnostní akci zaměřenou zejména na odhalování nelegálního pobytu cizinců, porušování pobytového režimu či na odhalování nelegálního zaměstnávání cizinců.

V jedné ze soukromých firem na Karlovarsku zjistili 12 cizinců, se kterými zahájili řízení ve věci správního vyhoštění. Ženy i muži měli ve firmě pracovat jako dělníci. Při kontrolní činnosti na pracovišti u sebe neměli a nepředložili povolení k zaměstnání, zaměstnaneckou kartu, modrou kartu, ačkoli je toto povolení podmínkou výkonu zaměstnání, a ani doklady prokazující existenci pracovněprávního vztahu. Cizinci pobývají na území České republiky přechodně.

Provedeným šetřením bylo zjištěno, že cizinci nemají žádné povolení k zaměstnání vydané místně příslušným úřadem práce a tudíž nemohou vykonávat zaměstnání. Na základě této skutečnosti byly všechny osoby zajištěny a eskortovány na oddělení. Cizinecká policie vydala oznámení o zahájení správního řízení ve věci správního vyhoštění. V sedmi případech bylo rozhodnuto o vyhoštění, v dalších pěti případech zatím řízení stále probíhá.

Po provedení nezbytných úkonů byli cizinci propuštěni ze zajištění.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy