Karlovarská Střední škola stravování a služeb excelovala v gastronomické soutěži

Již 21. ročník stále populárnější, ale i náročnější gastronomické soutěže žáků středních škol „Lázeňský pohárek“ proběhl letos v mikulášské atmosféře v prostorech slavnostního sálu Grandhotelu Pupp.

dezinfekce

Soutěž prověřující odbornou zdatnost žáků je již tradičně společným partnerským dílem Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary, karlovarské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Střediska praktického vyučování Grandhotelu Pupp.

 Konkurence byla v letošním ročníku mimořádná. Akce se zúčastnilo celkem 17 soutěžících v kategorii kuchař a 10 žáků v kategorii cukrář reprezentujících gastronomické školy, hotelové společnosti a restaurace velmi zvučného jména.

„Soutěžící prezentovali nejen svoje hotové výrobky, ale především vystupovali na pódiu před publikem, kde se snažili prokázat své dovednosti. Pódiové vystoupení zahrnovalo i tepelné úpravy, pro které měli k dispozici nejmodernější technologické vybavení. Hodnoceni byli komisemi složenými z našich špičkových odborníků v oblasti gastronomie v čele s prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů ČR panem Miroslavem Kubcem. Soutěž provázely i skvělé ukázky činností v podání našich nejlepších gastronomů,“ upřesnil Jiří Neumann, ředitel Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary.

V kategorii kuchař letos excelovaly žákyně Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary. Vítězkou se stala Veronika Soukalová ze Střediska praktického vyučování Grandhotelu Pupp a celkově třetí místo vybojovala Karolína Grünbauerová z hotelu OLYMPIC PALACE Karlovy Vary. Také mezi cukráři se karlovarská škola neztratila, Anastázie Horáková připravená ve Středisku praktického vyučování Grandhotelu Pupp se umístila na čtvrtém místě v pořadí.

„Uznání však patří nejen vítězům, ale všem soutěžícím za náročnou přípravu a zájem o získání nových zkušeností. Celodenní akce poskytla mladým gastronomům i jejich pedagogům kromě krásných zážitků také mnoho prostoru pro inspiraci a výměnu odborných zkušeností a byla též skvělou příležitostí k popularizaci gastronomických řemesel,“ dodal Jiří Neumann.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy