Jáchymov: Vykradli chatu

Policisté z Obvodního oddělení v Jáchymově dopadli dva zloděje, kteří se měli vloupat do místní chaty. V úterý dne 3. října 2017 se měli dva muži ve věku 31 a 39 let domluvit, že pojedou do Jáchymova na houby. Při vjetí do lesa nedaleko Jáchymova si všimli chaty, ve které se v tu dobu nikdo nenacházel.

dezinfekce

Starší z mužů měl hlídat a mladší po zmonitorování objektu vypáčil dveře od chaty a vnikl dovnitř. Odtud odcizil různé věci jako např. autobaterie, solární panely, benzínový agregát a další. Odcizené věci naskládal do stavebního kolečka a odvezl je k vozidlu patřícímu staršímu muži. Odcizené věci vozidlem odvezli do garáže 39letého muže.

O den později se na stejné místo společně opět vrátili. Devětatřicetiletý muž měl opět hlídat a mladší vnikl do druhé části rekreační chaty. Do stavebního kolečka si připravil k odcizení různé věci, jako např. nářadí, solární panely, kutilské potřeby aj. Na místě však byli vyrušeni příjezdem policejní hlídky a z místa utekli. Díky dobré místní znalosti se povedlo policistům pachatele zjistit a dopadnout.

Devětatřicetiletý letý muž si od policistů vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže ve formě účastenství, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a podílnictví. Za uvedené přečiny mu tak v případě prokázání viny hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody, a to konkrétně za podílnictví. Sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci si vyslechl i 31letý muž. Jemu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Odcizené věci policisté zajistili a budou navráceny zpět majitelům.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy